Kariera

Sezona 2011

- V minula sezona je bila za Aleksandra najtežavnejša do slej. Cilji so bili zaradi finančnih težav in menjave tunerja motorjev doseženi predvsem v drugi polovici sezone. Prva polovica sezone je bila na večini dirk zaznamovana predvsem z tehničnimi težavami, kar je bila logična  posledica zelo okrnjenega proračuna. Seveda pri vsem skupaj ne gre zanemariti psihološki efekt, ki je bil pri tem zelo prisoten vendar so bili v drugi polovici sezone, ko so se nekatere stvari v ekipi spremenile rezultati celo nad pričakovanji.     

- Največji cilj sezone je bil seveda preboj v finale mladinskega svetovnega prvenstva. Na žalost se je končal že v kvalifikacijski dirki prav zaradi tehničnih težav.

- Prav tako je v članskem državnem prvenstvu zaradi enakih težav na eni od dirk v skupnem seštevku prvenstva le za las izgubil drugo mesto in sezono končal na še vedno odličnem tretjem mestu.   

- V mladinskem državnem prvenstvu je Aleksander osvojil svoj tretji in hkrati zadnji naslov mladinskega državnega prvaka.

- Kljub konstantnemu pomanjkanju prepotrebnih finančnih sredstev je presenetil vso člansko konkurenci v svetovnem prvenstvu in se zraven Mateja Žagarja prebil v polfinale. To je eden od vidnejših uspehov, kajti v treh članskih polfinalih je zraven Aleksandra vozila le četverica mladincev in le dvema se je uspelo prebiti do finala.
- V mladinskem državnem prvenstvu je Aleksander osvojil svoj tretji in hkrati zadnji naslov mladinskega državnega prvaka.

- V članskem evropskem prvenstvu je prav tako presenetil in se kljub vsem težavam presenetljivo prebil v finale med šestnajst najboljših voznikov stare celine. Ob tem je potrebno poudariti tudi to, da je v tem članskem finalu bil edini s statusom mladinca.

- Obliž na rano v mladinski konkurenci in zavidanja vreden dosežek je bil ob koncu sezone, ko je na najprestižnejši mladinski dirki na svetu v čeških Pardubicah v konkurenci dvajsetih voznikov prišel vse do finala in tam osvojil peto mesto.

- V ligaških tekmovanjih je redno nastopal samo v Italijanski ligi, kjer je s svojim klubom končal na dobrem tretjem mestu.

- Med vidnejše in odmevnejše uspehe si v tej sezoni Aleksander lahko šteje to, da je v tej sezoni kot edini Slovenec dvakrat uspel premagati Mateja Žagarja in bil v reprezentanci Slovenije na kvalifikacijski dirki v italijanskem Lonigu med petimi vozniki našimi reprezentanti zopet drugi najboljši posameznik naše reprezentance.


Sezona 2010

- V skupnem članskem državnem prvenstvu Slovenije in Hrvaške je osvojil 2. mesto in s tem naslov vice prvaka Slovenije. Med slovenskimi tekmovalci je bil tudi edini tekmovalec, kateri je na predzadnji dirki skupnega članskega prvenstva uspel v eni od voženj premagati najboljšega slovenskega voznika v zadnjem desetletju Mateja Žagarja.

- V skupnem mladinskem državnem prvenstvu Slovenije, Hrvaške in Madžarske do 21 let je ponovno osvojil naslov mladinskega prvaka.

- V Slovenski članski reprezentanci, je bil drugi najboljši reprezentant. Žal se letos članska reprezentanca za las ni uvrstila na zaključni turnir najboljših osem reprezentanc sveta. Premagala jih je ekipa Finske zgolj za točko.

- Na kvalifikacijski dirki mladinskega svetovnega prvenstva do 21 let je po spletu okoliščin (vremenske razmere-dež), bila dirka po dobri polovici prekinjena. Zaradi prekinjene dirke in spleta okoliščin je zasedel nehvaležno 9 mesto, kar pa ni bilo dovolj za napredovanje v polfinale.

- V kvalifikacijah članskega svetovnega prvenstva ki vodi v serijo SGP (Speedway Grand Prix), je zasedel 11 mesto. Pri tem je potrebno dodati, da so vozniki od sedmega mesta dalje (osmo je še vodilo v polfinale), in vse do 12 mesta imeli isto število točk, vendar so za napredovanje štela boljša osvojena mesta v posameznih vožnjah. Vsekakor je bil to za mladinca pri nepolnih dvajsetih letih lep rezultat.

- V evropskem članskem prvenstvu je v prvem krogu kvalifikacij osvojil 4 mesto in s tem napredovanje v polfinale. V polfinalu je po okvari motorja v dveh vožnjah osvojil 11 mesto in s tem izpustil prvo priložnost, da nastopi v finalu članskega evropskega prvenstva.

- V tej sezoni je podpisal pogodbo za Madžarski klub Miškolc, ki je bil to leto član 1. Poljske lige. S tem je prvič v karieri vozil v prvi ligi  Odpeljal je dvanajst zelo močnih ligaških dirk in s tem pridobival prepotrebne izkušnje.

- Ker Avstrija več ni sodelovala v skupnem prvenstvu je avstrijska zveza OAMTC v sezoni 2009 in 2010 razpisala svoje odprto državno prvenstvo. V sezoni 2010 je Aleksander dobil povabilo za sodelovanje v njihovem prvenstvu, na katerega se je z veseljem odzval. V konkurenci 24 voznikov je postal tudi sicer neuradni Avstrijski državni prvak v članski konkurenci.

- V tej sezoni je skupaj s pozivnimi dirkami odpeljal že 42 dirk, kar ga tudi po odpeljanih dirkah uvršča na drugo mesto med slovenskimi vozniki. Dirk bi sicer lahko imel tudi več, vendar kljub podpisu pogodbe za sezono 2010 s Glasgow Rangersi, kateri je član angleške premier lige, zaradi finančno logističnih težav ni zanje odpeljal nobene dirke. Pri tem je potrebno povdariti, da mora tekmovalec ob podpisu pogodbe sam vložiti sredstva v tehniko-motorje in tudi prihodi in odhodi na tekmovanja so bila povezana v lastni režiji. Skratka v pripravah na  sezono 2010 ni bilo možno pridobiti pokrovitelja, kateri bi bil pripravljen pokriti te stroške, zato je kljub drugačnim načrtom in željam angleška liga za to sezono na žalost odpadla.


Sezona 2009


- V skupnem članskem državnem prvenstvu Slovenije in Hrvaške je osvojil skupno 3 mesto  in s tem rezultatom pri svojih devetnajstih letih postal tudi najboljši voznik AMD Krško v med člani.

- V tekmovanju ekip je s svojo ekipo AMD Krško osvojil 2 mesto in bil hkrati prvi voznik ekipe.

- V finalu mladinskega evropskega prvenstva do 19 let je osvojil 11 mesto.

- V tem letu je bil prvič povabljen v člansko reprezentanco katera je v italijanskem Lonigu  dosegla zgodovinski uspeh s prebojem na finalni turnir osmih najboljših reprezentanc sveta. Tam je slovenska izbrana vrsta osvojila sedmo mesto. Aleksander je za našim najboljšim voznikom in kapetanom reprezentance Matejem Žagarjem po osvojenih točkah na finalnem turnirju v Angliji  bil drugi in hkrati tudi najmlajši mož reprezentance.

- Prvič se je poizkusil tudi v evropski članski konkurenci in v kvalifikacijah osvojil odlično tretje mesto. Zaradi dirke mladinskega svetovnega prvenstva do 21 let v Krškem, ki je potekala na isti datum ni odšel na polfinale članskega evropskega prvenstva. V Krškem mu je  z osvojitvijo sedmega mesta na kvalifikacijah za mladinsko svetovno prvenstvo uspel preboj v polfinale kjer je osvojil 13 mesto, kar je bilo za mladega komaj 19 letnega tekmovalca fantastičen uspeh.

- To leto je tudi podpisal prve pol profesionalne pogodbe (kot mladinec) v Poljski drugi ligi za klub KSM Krosno in za njih odpeljal 5 dirk. Prav tako je prvič nastopil tudi v Angleški »Premier ligue« za klub Glasgow Rangers, kjer je prav tako odpeljal 5 dirk, od tega 4 poškodovan.  

- V skupnem mladinskem prvenstvu Slovenije, Madžarske in Hrvaške je zaradi nastopa v angleški ligi po vodstvu v skupnem seštevku prvenstva izpustil zadnjo dirk in s tem omogočil klubskemu kolegu Matiji Duhu osvojitev naslova mladinskega prvaka. Kljub ne odpeljani zadnji dirki je v skupnem seštevku prvenstva osvojil  3 mesto.


Sezona 2008


V skupnem članskem državnem prvenstvu Slovenije, Avstrije in Hrvaške je med 35 tekmovalci osvojil skupno 6 mesto. Vse dirke je odpeljal v A ligi in se na vseh dirkah uvrščal med prvo deseterico. Uspeh sezone je dosegel v članski konkurenci, kjer se je z osvojitvijo tretjega mesta na dirki v hrvaškem Prelogu prvič povzpel na zmagovalni oder v članski konkurenci.

V tekmovanju ekip je z ekipo AMD Krško osvojil 2 mesto in bil drugi voznik ekipe.

V tej sezoni je prav tako potekalo skupno mladinsko državno prvenstvo do 21 let štirih držav Slovenije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške. Prvenstvo je bilo sestavljeno iz šestih dirk, na katerih je nastopilo 28 tekmovalcev. V tem prvenstvu je osvojil svoj prvi naslov mladinskega državnega prvaka.

 

Sezona 2007


V tem letu je prav tako potekalo skupno državno prvenstvo Slovenije, Avstrije in Hrvaške v A in B ligi. V članski konkurenci je na koncu med 36 vozniki osvojil 20 mesto. Ker je na predzadnji dirki B lige osvojil odlično drugo mesto je s tem tudi izpolnil pogoj za prestop v A ligo, je na zadnji dirki sezone v tej osvojil 13 mesto. To je bil za mladega 16 letnega fanta velik preskok v karieri, saj si je s tem rezultatom omogočil cačetek naslednje sezone v A ligi.

V tem letu so nacionalne zveze Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Madžarske zaradi povečanega števila mladih tekmovalcev organizirale tudi skupno mladinsko državno prvenstvo do 21 let.. Za prvenstvo je štelo 5 dirk. V konkurenci 26 voznikov je Aleksander osvojil končno 8 mesto. Na zadnji dirki mladinskega prvenstva je osvojil svoje prve zmagovalne stopničke z osvojitvijo 2 mesta.

 

Sezona 2006


Svojo prvo dirko kariere in tekmovalno sezono je odpeljal v skupnem državnem prvenstvu Slovenije, Avstrije in Hrvaške. V skupnem prvenstvu je nastopilo skupaj 34 voznikov in sicer v A in B ligi. Odpeljal je vse dirke v B ligi in končal prvenstvo na 24 mestu.
V tej sezoni je odpeljal tudi nekaj dirk ekipnega prvenstva.


Sezona 2005


Aleksander Čonda se je prvič usedel na 500 kubični speedway motor pri nepolnih petnajstih letih. Prvi trening je opravil na stadionu Matije Gubca v Krškem. Po njem je bil tako navdušen, da postal član AMD Krško in je začel z rednimi treningi. Temu društvu, katero mu je s smelo potezo omogočilo treninge pri njegovih letih, je zvest še danes.

        © Copyright 2012 Čonda Racing Team