Novice

05.04.2015

poročiloiz LJ


Prva dirka prve stopničke

 

Na prvi dirki parov v Ljubljani je včeraj Aleksader Čonda skupaj z Žigo Kovačičem za ST Lendava zasedel odlično drugo mesto. Sicer je doživel v svoji prvi vožnji neprijeten padec, ki pa razen bolečin na srečo ni pustil večjih posledic. Sandi je dan po dirki dejal:

Upam, da bodo bolečine v levi roki in kolku do jutri minile, kajti danes sem se zbudil s precejšnimi bolečinami. Dirka je bila rezultatsko sicer dobra, a so bili pogoji včeraj res vse prej kot normalni. Z Žigo sva se dobro ujela i n upam, da na naslednjih dirkah pokaževa še več. Vesel sem da imam letos sovoznika s katerim lahko do konca sezone napredujeva. Upam le, da bom finančno lahko kos tej sezoni, saj sedaj vozim s starimi motorji in starimi izpuhi. Vprašanje, ki se mi postavlja in me mori je, ali bom s tem materialom še lahko konkurenčen. Prvih nekja dirk sezone verjetno še, potem bo pa verjetno nastal problem, če ne bo denarja za nove stvari v mašini. Jutri, ko je dirka posameznikov v Krškem si želim le, da bi bile bolečine manjše kot danes in upam, da bo vreme boljše kot je bilo v Ljubljani. Kaj bom iztržil iz prve dirke posamznikov pa bomo videli jutri, je zaključil Sandi.

 

 Na povezavi lahko poslušate izjave predsednika ST Lendava Andreja Matjašeca, Aleksandra Čonde in Žige Kovačiča .

 

 http://www.photospeed.si/index.php/slo/speedway/2015/event/pari1lj

 

Rezultati iz Ljubljane:

 

1 AMK ZP Pardubice (Češ) 20 točk (Suchanek 12, Štichauer 8), 2. ŠD ST Lendava 18 (Čonda 8, Kovačič 8), 3. AK Marketa Praga (Češ) 14+3 (Smetana 6, Škurla 8+3), 4. AMTK Ljubljana 14+2 (Škorja 8+2, Gregorič 6, Pečnik 0), 5. AMD Krško 12 (Štojs 6, Castagna 6), 6. SK Unia Donji Kraljevec (Hrv) 4 (Gappmaier 3, Kovačič 1), 7. SC Žarnovica (Slk) 0 (Buri, Čarada, Tomka vsi 0).

  


        © Copyright 2012 Čonda Racing Team