Profil

Aleksander Čonda


Aleksander ČondaV sezoni 2012 je Aleksander prestopil iz mladinske v člansko konkurenco. Trije naslovi državnega mladinskega prvaka in vsi pretekli odlični rezultati v mednarodni konkurenci so najboljši pokazatelj, da se Aleksander Čonda razvija v enega najboljših speedway voznikov v Sloveniji. Seveda so pred njim novi, še višji cilji. Aleksander si letos želi še izboljšati rezultate iz pretekih sezon.

V sezoni 2012 so cilji zastavljeni, kot se to spodobi visoko. Predvsem so tu pomembne sistemske dirke državnega, evropskega in svetovnega prvenstva, saj le rezultati na teh prinašajo dobra izhodišča za še boljšo mednarodno afirmacijo in ligaška tekmovanja. V sledenju tem ciljem se je Aleksander za začetek letošnje sezone odločil, da se ne obveže tekmovati v različnih ligah po Evropi, temveč je vsa pozornost namenjena prav omenjenim sistemskim dirkam.

Priprave na sezono 2012 potekajo po načrtih. Po zimskem pripravljalnem obdobju, so se začeli prvi treningi na motorju. Kako bo Aleksandru in ekipi uspelo izpolnjevati zastavljene cilje boste navijači in vsi ostali ljubitelji speedway-a lahko prebirali na njegovi novi spletni strani. Na strani boste po vsaki dirki zraven rezultatov in tekočih novic našli še foto in video material iz posameznih dirk.

Za vse navijačice, navijače, podpornike in privržence Aleksandra Čonde bo posebej poskrbljeno v rubriki FAN SHOP, ki bo začela delovati najmanj tri dni pred prvo dirko državnega prvenstva na stadionu Matije Gubca v Krškem. Za dosedanjo podporo se Aleksander iskreno zahvaljuje vsem sponzorjem, donatorjem in navijačem z željo, da se v novi sezoni in ob dobrih rezultatih število vseh še poveča.

Rojen: 26.08. 1990
Kraj rojstva: Trbovlje
Stanuje: Radeče, Krško
Status: zaročen z Aleksandro (otroci: hčerka Nia)
Avto: Audi, Renault Master
Hobiji: motokros, plavanje, smučanje
Vzornik: Hans Nielsen
Klubi: ST Lendava
Uspehi:
  • 3x mladinski državni prvak (2008, 2010, 2011),
  • Avstrijski članski državni prvak 2010,
  • Slovenski članski vice prvak 2010, tretji 2011,
  • član članske reprezentance Slovenije 2009, 2010, 2011,
  • kapetan mladinske reprezentance 2010, 2011,
  • polfinalist članskega svetovnega prvenstva 2011,
  • finalist evropskega članskega prvenstva 2011
        © Copyright 2012 Čonda Racing Team